Ratatouille
26 dec 2020
Ratatouille is een lekkere, franse ovenschotel, die origineel al vegetarisch is. We hoeven dus niet veel aan te passen en dit is dan dus ook het authentieke recept voor ratatouille. Lekker warm voor in de winter en het bevat lekker veel groenten.
Deel dit recept:
Ingrediënten (4 pers.):
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 5 tomaten
- 3 rode uien
- 8 teentjes knoflook
- 400 gr. gepelde tomaten
- handje verse basilicum
- snufje chilipoeder
- 1 tl. salie
- 1 el. rozemarijn
- 1 el. tijm
- olijfolie
- appelazijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aubergine, de courgette en de tomaat in dikke ronde plakken en de rode ui in wat dunnere ronden plakken.
Snijd de knoflook fijn en bak deze kort in twee eetlepels olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe, samen met een klein scheutje appelazijn en de basilicum, het chilipoeder, de salie, de rozemarijn en de tijm. Prak de gepelde tomaten tot een tomatensaus.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Maar hierna stapeltjes groenten van aubergine, courgette, tomaat en rode ui en leg deze in horizontale rijen in de ovenschaal.
Sprenkel nog wat olijfolie over de groenten en zet daarna de schaal in de oven. Laat de ratatouille voor ongeveer een uur in de oven staan, zodat alle groenten zacht worden.
Bij het opscheppen kun je nog wat geraspte kaas over de ratatouille strooien, zodat die er overheen smelt.